Netwerkforum Diletti 16/2

Tijdens ons netwerkforum nemen we je graag mee in de recente evoluties binnen Diletti. We overlopen heel wat topics en luisteren naar jouw bemerkingen en/of vragen.

Welkomstwoord (Hendrik Van Malderen, voorzitter Diletti)

Ontwikkeling van het nieuwe Diletti-beleidsplan en governance (Benny Corvers, Prepared Mind)
Gezien het beleidsplan 2018-2023 binnenkort tot een einde komt, werken we dit jaar toe naar een nieuw strategisch vijf-jarenplan. We vertrekken hierbij vanuit de speerpunten die tijdens ons jubileumsymposium werden gedefinieerd. Ook onze governance structuur nemen we onder de loep. Het moet een co-creatietraject worden waarbij we onze netwerkpartners zo goed mogelijk betrekken. Tijdens ons netwerkforum stippelt Benny Corvers van Prepared Mind het pad uit dat we met jullie willen bewandelen.

Draaiboek en charter 'Zorgcontinuïteit voor suïcidale personen'
Nog te veel mensen stappen uit het leven of doen hiertoe een poging. Volgens het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) valt er nog veel winst te halen uit een betere lijnoverschrijdende samenwerking op transitiemomenten in de zorg. Daarom werkte een intersectorale projectgroep een aantal waardevolle materialen uit: een flowchart met sociale kaart, een draaiboek en een charter met afspraken bij suïcidale personen. Tijdens ons netwerkforum lichten we dit toe en vragen we onze partners om de afspraken uit te dragen naar hun achterban en met de ontwikkelde tools aan de slag te gaan. We geven er ook de aftrap van een reeks netwerkmomenten rond suïcidepreventie in samenwerking met de eerstelijnszones.

  • Waarom inzetten op zorgcontinuïteit voor suïcidale personen (Sara Van Rossem, CGG Passant)
  • Uit het leven gegrepen, ervaringen van patiënten (Walter Geuens, DENK Leuven)
  • De projectgroep stelt voor... flowchart, draaiboek, charter en netwerkactiviteiten (Evelyne Vereecke, netwerkcoördinator)

Shared Care-netwerk ‘Samen maken we het verschil’ in samenwerking met Zorgzaam Leuven
Mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid zijn gebaat met een sterk netwerk van gedeelde zorg om hen heen. Om deze gedeelde verantwoordelijkheid te ondersteunen, nodigden we onze Leuvense partners uit zich te engageren tot een ontwikkelingsgericht lerend netwerk inzake shared care. Een procesbegeleider zal deze oefening faciliteren en de afspraken in gedeelde zorg gaandeweg concretiseren. 

  • Leidende principes (Gert Peeters, bestuurslid Diletti)
  • Gedeelde zorg in de praktijk (dr. Geert Pint, KHOBRA & Zorgzaam Leuven)
  • Volgende stappen en concrete acties (Kaat Ghyselen, Procesbegeleider shared care netwerk)

Campagne ‘Kopzorgen’ binnen Vlaams-Brabant (Adinda Houben, lokale coördinator)
Binnenkort gaat de campagne ‘Kopzorgen’ van start die de nieuwe conventie inzake terugbetaalde psychologische zorg onder de aandacht moet brengen. Ontdek hoe jij als zorgprofessional een rol kan spelen binnen deze campagne en welke tools je hiervoor kan gebruiken in het contact met jouw cliënten.

PRAKTISCH
Waar? Congrescentrum van het UPC Kortenberg (auditorium).
Wanneer? 16 februari van 16u tot 18u30 met aansluitend broodjes/netwerkmoment. Onthaal vanaf 15u30.
Hoe deelnemen? De inschrijvingen zijn afgesloten. Bij interesse, gelieve een seintje te geven aan Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..be 

We kijken ernaar uit om jullie talrijk in levende lijve te mogen ontmoeten!