Missie & strategie
Het GGZ-netwerk engageert zich om voor de populatie van (jong)volwassenen en ouderen binnen de regio Vlaams-Brabant-Oost een kwaliteitsvol, gemeenschapsgericht en gepast zorgaanbod uit te bouwen door de organisatie van zorgcircuits, netwerken en zorgprogramma’s, vertrekkend vanuit een herstelgerichte invalshoek.
De volgende waarden staan hierbij centraal: verbinding, samenwerking, transparantie en toegankelijkheid, vertrouwen, innovatie en de centrale positie van de cliënt.
Alle zorg- en welzijnsactoren uit de regio die zich richten op (jong)volwassenen of ouderen met psychische problemen en hun context kunnen toetreden tot het netwerk, alsook alle organisaties die optreden als vertegenwoordigers van zorggebruikers en hun naasten. In het huishoudelijk reglement lees je hoe je kan toetreden tot het netwerk.

GGZ-netwerk als intersectoraal weefsel
Sinds de goedkeuring van het projectvoorstel art. 107 in 2011 heeft het GGZ-netwerk volwassenen in Vlaams-Brabant-Oost zich verder ontwikkeld tot een volwaardig zorgnetwerk dat werd omgedoopt tot ‘Diletti’ (Diest, Leuven, Tervuren, Tienen). De nadruk lag bij aanvang op de ontwikkeling van vijf functies in de regio zoals beschreven in de gids Naar een Betere Geestelijke Gezondheid door realisatie van zorgcircuits en zorgnetwerken.
Oorspronkelijk stonden vooral de GGZ-actoren centraal bij de vorming van zorgcircuits. Gaandeweg kwam de nadruk echter meer en meer te liggen op de betrokkenheid en de rol van netwerkpartners uit andere sectoren in de zorg voor personen met een psychische kwetsbaarheid. Door deze verschuiving in focus is ons netwerk een complex weefsel met een groot aantal actoren uit verschillende maatschappelijke sectoren, waaronder algemene gezondheidszorg, arbeid, welzijn, handicap, wonen, justitie, niet-professionele sector …
De vijf kernfuncties
De werking van ons netwerk doelt op de invulling van vijf kernfuncties. Elke regio vult deze functies in naar gelang de lokale noden.
Activiteiten inzake GGZ-promotie, preventie, detectie, screening en behandeling
Ambulante intensieve GGZ-behandelteams
Psychosociale rehabilitatie: herstel, sociale inclusie en
activiteiten