Achtergrond

In 2010 publiceerden de verschillende overheden in België de gids Naar een betere geestelijke gezondheidszorg. Stoelend op deze gids lanceerden ze een oproep om projecten in te dienen in het kader van deze hervormingen. 

Het doel van deze hervormingen was de ontwikkeling van een volledig GGZ-aanbod voor volwassenen en ouderen. Om dat te realiseren, werden er zorgnetwerken en zorgcircuits opgericht, zoals gedefinieerd in de gids.

Voor meer achtergrondinformatie over de hervormingen en de netwerken kan je hier een kijkje nemen.

Image

Regioafbakening

Het GGZ-netwerk Diletti omvat de regio Vlaams-Brabant oost. Het strijkt zich uit over het grondgebied van de regio’s van de eerstelijnszones Leuven, Leuven-Zuid, Leuven-Noord, Demerland, Druivenstreek en Zuidoost Hageland.

Terwijl de netwerkcoördinatoren actief zijn op het niveau van het hele netwerk, vertegenwoordigen de operationeel coördinatoren de GGZ-partners op het niveau van de deelregio's.

  • Deelregio Leuven-Aarschot: Gülsah Kapsiz
  • Deelregio Leuven: Bart Schepers
  • Deelregio Tienen-Landen: Ariane Dewil
  • Deelregio Diest: Annicq Hulshagen

YUNECO, netwerk kinderen & jongeren

Diletti is gericht op het GGZ-beleid voor volwassenen en ouderen. De tegenhanger voor kinderen en jongeren in de regio heet YUNECO.

Het GGZ-beleid van YUNECO richt zich op kinderen en jongeren tot 18 jaar én hun (natuurlijke en hulpverlenende) context, met bijkomende aandacht voor de scharnierleeftijd naar de volwassenheid (tot 23 jaar) en voor de perinatale zorg. 

YUNECO is binnen heel Vlaams-Brabant actief. 

Andere netwerken

Uiteraard zijn er niet enkel in de regio Vlaams-Brabant Oost, maar in heel België GGZ-netwerken werkzaam. Vlaanderen telt, naast Diletti, volgende netwerken voor volwassenen:

Image