Nieuwsberichten

Jubileumsymposium Diletti: Wat als ...?

In 2011 werd het GGZ-netwerk Vlaams-Brabant-Oost geboren, later omgedoopt tot Diletti. Ons netwerk bestaat intussen 10 jaar en daarom organiseren we op 26 oktober 2021 een symposium in het Provinciehuis in Leuven. Die dag willen we ons netwerk niet alleen vieren, maar ook in vraag stellen. Want hoe zou het zorglandschap er gisteren, vandaag en morgen uitzien zonder netwerk? 
 
Klik hier voor een volledig overzicht van het programma of schrijf je in!

Na opening van het symposium door onze nieuwe voorzitter, dhr. Hendrik Van Malderen, evalueren we de weg die we hebben afgelegd aan de hand van enkele kritische stellingen. We kijken naar waar we vandaag staan en maken concrete plannen voor de toekomst. 
 • Wat als … netwerken binnen de geestelijke gezondheidszorg helemaal niet nodig zou zijn?

  Keynote-spreker prof. Niels Mulder, auteur van het boek ‘Netwerkpsychiatrie’, komt ons overtuigen van het tegendeel. Hij verduidelijkt ons het belang van sectorverbindende en herstelgerichte samenwerking voor en met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Vervolgens reikt hij enkele zorgmodellen aan die we als toetssteen voor ons eigen netwerk kunnen gebruiken. 

 • Wat als … er na 10 jaar niets te vieren valt?

  Heeft de hervormingsbeweging binnen ons netwerk nu daadwerkelijk iets veranderd? Dr. Geert Pint en dhr. Walter Geuens geven ons een kritische stand van zaken vanuit de klinische praktijkvoering. Wat loopt er goed? Waar zitten de knelpunten? En welke lessen kunnen we hieruit trekken?

 • Wat als … we 10 jaar verder in de toekomst kijken?

  Dhr. Gert Peeters staat stil bij de voortschrijdende inzichten en bespreekt de netwerkambities die hieruit voortvloeien. Waar willen we met ons netwerk naartoe, en wat wordt onze rol in de toekomst?

 • Alleen, wat als … we het niet eens zijn met deze ambities?

  Via een panelgesprek, gemodereerd door prof. Stephan Claes, gaan we in dialoog met zes experten. Tijdens het debat leggen we de meningsverschillen bloot, reiken we oplossingen aan en zoeken we naar consensus. 
 
Na een fijne netwerklunch gaan we samen aan de slag: onder de begeleiding van mevr. Chris Sels en prof. Geert Van Hootegem vertalen we in de namiddagsessies onze doelstellingen naar concrete acties voor de komende jaren. 

Aan het einde van de dag blikken onze voorzitter, dhr. Hendrik Van Malderen, alsook mevr. Nathalie Albert tijdens hun slotwoord terug op het symposium en genieten we samen van een muzikaal optreden verzorgd door Te Gek!? Tot slot krijgt iedereen op onze netwerkreceptie de gelegenheid om verder na te praten over een hopelijk geslaagde en inspirerende dag!
 

Voor de postersessies zijn we op zoek naar partners of samenwerkingsverbanden die hun goede praktijk omtrent shared care of intersectorale samenwerking in de kijker willen zetten via een poster. Deze wordt dan tentoongesteld tijdens de postersessies. Je krijgt hiervoor indien gewenst ondersteuning vanuit het netwerk (sjabloon, vormgeving …). Heb je hier interesse in? Geef dan zeker een seintje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Nieuws uit de regio's